Sjaak

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn
10 februari 2017

Samenwerken aan het netwerk van de toekomst.

Het is inmiddels 34 jaar geleden dat ik als jongen van 17 jaar solliciteerde bij het toenmalige gemeentelijk energiebedrijf Monster.  In deze periode heb ik de ontwikkeling meegemaakt tot wat nu Westland Infra is. Zo heb ik het bedrijf zien veranderen van een “los” bedrijf met weinig regeltjes naar een professioneel bedrijf waar steeds meer regels gelden. Een goede werkgever waar men open en eerlijk is en waar je in je waarde wordt gelaten.

In mijn functie als projectuitvoerder dien je wel flexibel te zijn, zo kan het zijn dat je de ene keer op weg gaat naar een uit bedrijf zijnde kabel en de andere keer voor een kabel die niet op tekening staat. Dit is ook wat mijn werk zo leuk maakt. Zo stuur ik de aannemers aan die dagelijks voor Westland Infra werken. Daarbij controleer ik of er volgens de regels gewerkt wordt, om ervoor te zorgen dat ons netwerk in prima conditie blijft en klaar is voor de toekomst.  Een voorbeeld hiervan is het” 3 in 1 project” van de Provincie Zuid-Holland, in dit project worden er diverse rotondes aangelegd en wegen verbreedt. Dit heeft tot gevolg dat al onze bestaande kabels en leidingen rondom dit project verlegd moesten worden. Zo hebben wij samen met de aannemer een gestuurde boring gerealiseerd met een lengte van 586 meter dwars onder het verkeersplein van Westerlee door.

De toekomst zie ik met veel plezier tegemoet en blijf ik mij graag ontwikkelen op het gebied van de digitalisering. Inmiddels is de papieren tekening vervangen door een tablet, dit maakt mijn werk een stuk makkelijker.