Over Westland Infra
De regio Westland is, met een concentratie glastuinbouwbedrijven een belangrijk gebied. Het vormt na luchthaven Schiphol en de Rotterdamse haven de 3de economische motor van Nederland! Dat deze motoren moeten blijven draaien is voor iedereen duidelijk. Westland Infra is verantwoordelijk voor het transport van energie naar bedrijven en woningen in de regio Westland en Midden-Delfland. Wij bieden onze klanten slimme en innovatieve oplossingen op energiegebied. Hiermee dragen wij ons steentje bij aan het draaiend houden van de economie in de regio. Wil jij hieraan bijdragen? Westland Infra, de netbeheerder van een regio waar innovatie en daadkracht gemeengoed is, biedt uitdagende kansen voor ambitieuze mensen met zowel een technische als commerciƫle achtergrond.

Onderstaande video laat zien wat Westland Infra als netbeheerder doet.

High Tech Solutions
Naast techniek is ICT niet meer weg te denken uit de energievoorziening. Als regionale netbeheerder maken we veel gebruik van de combinatie ICT en techniek. Zo hebben we bijvoorbeeld systemen ontwikkeld waarmee we het warmteverloop in kabelverbindingen kunnen monitoren en bewaken. Dit zetten we in als bewakingstool om storingen te voorkomen of, als het nodig is, een kabel tot zijn uiterste capaciteit te benutten. Hiermee benutten we onze investeringen optimaal en dit is weer goed voor onze klanten en de economie.

Ook het commerciƫle meetbedrijf van Westland Infra is succesvol. Naast het nauwkeurig meten van verbruiksgegevens van gas en elektriciteit, bieden wij ook betrouwbare warmtemetingen. Niet alleen aan onze belangrijke klantgroep de glastuinbouw maar ook daarbuiten zijn we actief. Zo hebben we klanten in het Rotterdams havengebied en verzorgen we de meetdatastromen voor een grote supermarktketen en diverse woningcorporaties en scholengemeenschappen.

Onderstaande video schets de werking van ons product E-Web Geo. Een smart grid oplossing voor het aansturen van vraag en aanbod van warmte.