Nicolette

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn
10 februari 2017

Slimmer samenwerken met ICT.

In 2012 ben ik begonnen bij Westland Infra als projectmanager op de afdeling ICT, waar we vandaag de dag niet meer zonder kunnen. Deze afdeling houdt zich onder andere bezig met het ontwikkelen van nieuwe producten en het digitaliseren van processen voor  onze (interne en externe) klanten. Hierbij is het belangrijk dat de behoefte van de gebruiker duidelijk is. Dit is het moment waar ik om de hoek kom kijken. Zo zorg ik ervoor dat de vraag van de klant wordt vertaald naar de taal die de ontwikkelaars spreken. Vervolgens betrek ik de gebruikers bij het ontwikkelproces, waarin ze de mogelijkheid krijgen om het product daadwerkelijk te testen. Hiermee zorg ik ervoor dat er producten worden opgeleverd die perfect aansluiten bij de behoefte van de gebruiker.

Een voorbeeld hiervan is het project ‘de digitale projectmap’. Samen met onze medewerkers heb ik gekeken hoe we onze projectprocessen konden digitaliseren. Het resultaat is dat iedereen in onze procesketen, inclusief onze aannemers, altijd en overal digitaal de status, documentatie en andere belangrijke informatie over onze projecten kunnen raadplegen of aanvullen. Daarnaast is de gehele administratieve afhandeling van onze projecten gedigitaliseerd, wat een flinke efficiency slag heeft opgeleverd.

De manier waarop dit soort projecten tot stand komen is typerend voor Westland Infra. Een open organisatie waar iedereen elkaar helpt en  zaken heel pragmatisch worden opgepakt.